Rot- och Rutavdrag

ROT- och RUT-avdrag hos Malmö Mark & Miljö

Optimera din investering med statliga subventioner

Vid Malmö Mark & Miljö vill vi att våra kunder ska få maximalt värde. Därför är det glädjande att kunna informera om att du som kund kan dra nytta av ROT- och RUT-avdrag för flertalet av våra tjänster.

ROT-avdrag för markarbeten

Om du planerar att förbättra ditt hem eller din fastighet med markarbeten som grävning, dränering eller andra anläggningsarbeten, kan du vara berättigad till ROT-avdrag. ROT står för Renovering, Ombyggnad och Tillbyggnad, och avdraget låter dig reducera arbetskostnaderna direkt på fakturan med 30%, upp till ett tak på 50 000 SEK per person och år.

RUT-avdrag för trädgårdstjänster

Våra trädgårdstjänster, som inkluderar allt från gräsklippning och ogräsrensning till trädfällning och annan skötsel, kan kvalificera sig för RUT-avdrag. Med RUT kan du minska kostnaden för arbete i trädgården med 50%, upp till ett årligt maxbelopp på 75 000 SEK.

Så fungerar det

För att nyttja avdragen behöver du vara privatperson och registrerad i Sverige. Avdraget görs direkt på din faktura, så du betalar endast nettokostnaden efter avdrag. Vi på Malmö Mark & Miljö sköter all nödvändig dokumentation och rapportering till Skatteverket, vilket gör processen enkel och bekymmersfri för dig.

Håll koll på dina avdrag

För att vi ska kunna dra av rätt belopp direkt på din faktura, ber vi dig att informera oss om du redan har använt en del av ditt ROT- eller RUT-avdrag under året. Detta hjälper oss att säkerställa att du får ut så mycket som möjligt av dina tillgängliga avdrag. Vi förbehåller oss dock rätten att fakturera återstående belopp, motsvarande skattereduktionen, om begäran från Skatteverket avslås.

Ta första steget

Är du redo att starta ditt projekt med oss och samtidigt spara pengar? Kontakta oss idag för en konsultation eller för att få mer information om hur du kan dra nytta av ROT- och RUT-avdrag för ditt nästa projekt!